'AB Türkiye ile işbirliğini geliştirme konusunda hemfikir'

AB Dönem Başkanı Slovakya, "AB dışişleri bakanları, Türkiye ile siyasi olarak yüksek düzeyde, düzenli ve doğrudan diyaloğu sürdürmenin gerekliliği konusunda hemfikirdir." açıklamasında bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanı Slovakya, Bratislava’da gerçekleştirilen AB Gayriresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı’nın tamamlanmasının ardından yazılı bir açıklama yaptı.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik’in de katıldığı toplantının, AB-Türkiye ilişkilerinin geleceğini ele almak için önemli bir fırsat oluşturduğunun ifade edildiği açıklamada, diyalog ve işbirliğinin önemi vurgulandı.

Türkiye’nin AB için “kilit bir partner” olduğunun altı çizilen açıklamada, “AB dışişleri bakanları, Türkiye ile siyasi olarak yüksek düzeyde, düzenli ve doğrudan diyaloğu sürdürmenin gerekliliği konusunda hemfikirdir.” denildi.

AB üyesi 28 ülkenin dışişleri bakanlarının ilk olarak cuma günü kendi aralarında Türkiye ile ilişkileri ele aldıklarının hatırlatıldığı açıklamada, “Bugün AB dışişleri bakanlarının, AB Bakanı Ömer Çelik ile bir araya geldikleri çalışma kahvaltısı, son gelişmelerin ilk kez birlikte tartışılması ve AB-Türkiye ilişkilerinin daha da derinleştirmesi imkanlarının ele alınması için fırsat oluşturmuştur.” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, AB ve Türkiye’nin, aralarındaki ortaklığın temelini oluşturan müşterek değerlere, karşılıklı olarak verilmiş taahhütlere bağlılıklarını teyit ettikleri, işbirliğini daha da güçlendirmenin her iki tarafın da çıkarına olduğunun bir kez daha vurgulandığı kaydedildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir