AB ülkeleri büyümenin formülünü arıyor

AB zirvesi büyüme formülünü bulmak için toplandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
BRÜKSEL - AB devlet ve hükümet başkanları, Avrupa ekonomisini yeniden büyümeye döndürecek yöntemi belirlemek için toplandı.
Dönem Başkanı Danimarka'nın Başbakanı Helle Thorning-Schmidt zirve öncesinde yaptığı açıklamada, "Uzun süredir ilk kez bir kriz zirvesinde toplanmıyoruz. Heyecan verici birçok konuyu tartışacağız ama temel tartışma nasıl büyüyüp istihdam yaratabileceğimiz üzerinde olacak" dedi.
Thorning-Schmidt, 2 gün sürecek zirvede AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy'un 2,5 yıllığına yeniden atanması ve Sırbistan'ın aday ülke ilan edilmesinin güçlü beklentiler olduğunu söyledi.
Zirvede Almanya'nın ısrarıyla bütçe disiplinini güçlendirmek için hazırlanan yeni hükümetlerarası anlaşmanın İngiltere ve Çek Cumhuriyeti dışındaki 25 AB üyesince imzalanması planlanıyor.
İrlanda'nın referanduma götüreceğini açıkladığı bütçe anlaşmasının yürürlüğe girebilmesi için en az 12 AB üyesince onaylanması gerekiyor.
Euro Bölgesi'nde işsizlik Ocak ayında yüzde 10,7 ile tarihinin en yüksek düzeyinde bulunuyor. AB liderleri rekabeti artıracak, işgücü piyasasına esneklik kazandıracak ve bürokrasiyi azaltacak önlemlerle istihdamı artırmayı hedefliyor.
AB, Yunanistan'a yardımı prensipte onayladı
Euro Bölgesi'nden Yunanistan'ı ikinci kurtarma paketine prensipte onay geldi.
Euro Bölgesi maliye bakanları Yunanistan için hazırlanan 130 milyar euroluk ikinci kurtarma paketine prensipte onay verdi.
AB zirvesi öncesinde Brüksel'de toplanan bakanlar, kurtarma paketine nihai onay için parlamento ve bakanlar kurulunda kabul edilen kemer sıkma önlemlerinin bütünüyle uygulamaya girmesini ve 107 milyar euroluk borç silme operasyonunun başarıyla sonuçlandırılmasını istedi.
Bu arada Yunanistan Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Evangelos Venizelos, bankaları "cazip" borç silme operasyonuna gönüllü katılmaya davet etti.
AA
Bu konularda ilginizi çekebilir