AB'den Bulgaristan'a 6,9 milyon euro

AB, Bulgaristan'a çoğunluğu Suriyeli ve Afrikalı olan sığınmacıların ihtiyaçlarını karşılaması için 6,9 milyon euro destek vereceğini duyurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SOFYA  - Bulgaristan Mülteciler Ajansı Genel Başkanı Nikolay Çirpanliev, Avrupa Birliği'nin (AB) Bulgaristan'a çoğunluğu Suriyeli ve Afrikalı olan sığınmacıların ihtiyaçlarını karşılaması için 6,9 milyon euro destek vereceğini bildirdi. 

Çirpanliev, gelecek nisan sonuna kadar yapılacak harcamalar için öngörülen bu yardımın yanı sıra Çek Cumhuriyeti'nin de 1 milyon euro yardım yapacağını söyledi. Çirpanliev, Bulgaristan'da yeni sığınmacı kampların kurulmayacağını, mevcut olanların kapasitesinin genişletileceğini belirtti.  

Sığınmacıların barındırılması ve statüsü ile ilgili işlemlerin hızlandırılması için harcanacak para sayesinde çadırda kalan sığınmacılar kışı kamplardaki binalarda geçirebilecek. Son bir ayda kamplarda meydana gelen iki ölüm olayın ardından, Suriye ve Afrika kökenli sığınmacıların yurtlarında doktor ekipleri bundan böyle sürekli görev yapacak. Tüm kamplarda birer ambulans bulundurulacak. Kamplarda beklenen doğumlar nedeniyle de sadece kadınların kalabileceği odalar hazırlandı. Bulgaristan'daki sığınmacıların toplam sayısının 8500 civarında olduğu belirtiliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir