AB'den "doğru ve yapıcı kararlar" bekliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ÜSKÜP - Makedonya'nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Teuta Arifi, ülkesinin üyeliği konusunda AB'den "doğru ve yapıcı kararlar" beklediklerini söyledi.

Başbakanlık'ta düzenlediği basın toplantısında ülkenin AB süreciyle ilgili gazetecilere bilgi veren Arifi, AB zirvesinden umutlu olduklarını ifade etti. Makedonya'nın 9 aydır AB ile üst düzeyde diyalog içerisinde olduğunu belirten Arifi, "Geçen ay AB üyesi ülkeleri ziyaret ederek birtakım görüşmeler yaptık. AB'nin Makedonya konusunda doğru ve yapıcı bir karar alacağını sanıyorum" dedi.

AB'den ne tür bir karar çıkarsa çıksın Makedonya'nın yola devam edeceğini vurgulayan Arifi, "Bölgesel konulara önem verdik ve bu kapsamda birçok toplantı düzenledik. İyi komşuluk ilişkileri hakkında mesajlar verdik. Bu akşamki AB bakanlar toplantısında hem bizi hem komşularımızı hem de AB'yi memnun edecek bir sonuç çıkacağını umuyorum" diye konuştu.

Müzakere tarihi için isim sorununun çözümünün şart koşulması ve çözümün zamanla sınırlandırılmasının Makedonya için olumsuz olacağını belirten Arifi, "Ne olursa olsun sonuç bildirgesinde geçen yıla göre bir milimlik bir ilerleme kaydetsek bile bu bizim için çok önemli. Geçen yıla göre daha pozitif bir sonuç bekliyorum ancak her ihtimali göz önünde bulundurmak gerekli" dedi.