AB'den Somali'ye 10 milyon euro insani yardım

Avrupa Birliği'nin Somali'ye yapacağı yardım, Somali halkına su, gıda, barınak, temizlik ve temel ihtiyaç malzemelerinin temininde kullanılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BRÜKSEL - Avrupa Birliği (AB), Somali'de kötüleşen insani durum nedeniyle 10 milyon euro ilave insani yardım kararı aldı. 

AB Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, yardımın Somali halkına su, gıda, barınak, temizlik ve temel ihtiyaç malzemelerinin temininde kullanılacağı bildirildi. 

İnsani yardımlardan sorumlu AB Komisyonu Üyesi Kristalina Georgieva, "Somali'yi kasıp kavuran kuraklık, çatışmaların ve yoksulluğun olumsuz etkisini şiddetlendiriyor. Her geçen gün daha fazla aile gıdasız kalıyor, çatışmalar nedeniyle evlerini terk edenlerin sayısı artıyor" dedi. 

"Çok geç kalmadan bize katılın"

Georgieva, Somali'nin 2011'deki gibi büyük bir açlık felaketi yaşamaması için bu ülkeye uluslararası yardımların artırılması gerektiğini vurgulayarak diğer donörlere "Çok geç kalmadan bize katılın" çağrısında bulundu. 

2.9 milyon insan yardıma ihtiyaç duyuyor

AB Komisyonu'nun tahminlerine göre, Somali'de 857 bini çok acil olmak üzere 2,9 milyon insan yardıma ihtiyaç duyuyor. 5 yaşının altındaki 200 bin çocuk beslenmekte zorlanıyor ve bunların dörtte biri ölüm riski taşıyor. 

Çatışmalar nedeniyle 1 milyondan fazla Somalilinin evlerini terk ettiği ve güvenlik riski nedeniyle insani yardım görevlilerinin ihtiyaç sahiplerine ulaşmakta zorlandığı belirtiliyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir