ABD Abu Dhabi'yi yasaklı listesinden çıkardı

ABD, Abu Dhabi'den yapılan Etihad uçuşlarında laptop yasağını kaldırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD, Abu Dhabi'den gelen uçaklarda kabinde dizüstü bilgisayar yasağını, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Etihad Havayolları uçuşlarında daha sıkı güvenlik önlemleri benimsediği gerekçesiyle kaldırdığını dün açıkladı.

Kararı memnunlukla karşılayan Etihad, ABD'ye giden yolcuların giriş işlemlerinin uçakları ABD'ye inmeden önce yapılmasını sağlayan ve ABD kurallarını tatmin eden "üstün güvenlik kolaylıkları" benimsediklerini söyledi.

Amerikan iç güvenlik bakanlığının açıklamasında, Ulaşım Güvenlik Dairesi uzmanlarının, önlemlerin gereği gibi uygulandıklarını bizzat gözlemledikleri belirtildi.

Neden yasaklanmıştı?

ABD Mart ayında aldığı bir kararla Mısır, Fas, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar ve Türkiye'de 10 havalimanından ABD'ye yapılan uçuşlarda kabine dizüstü bilgisayar sokulmasını yasakladı.

Cihazlara bomba saklanmış olabileceği gerekçesiyle alındığı açıklanan karar, kısa süre sonra İngiltere tarafından da benimsendi.

Etihad'ın bölgesel rakibi olan Dubai merkezli Emirates havayolları, ABD Başkanı Donald Trump'ın getirdiği yasağın başlamasından sonra düşen talep üzerine beş güzergah üzerinden yapılan ABD uçuşlarını iptal etmişti.