ABD askeri Münbiç'te

Pentagon sözcüsü Davis, "Herkesin DEAŞ'a odaklanması için Münbiç'in içine ve batısına belirli bir kuvvet konuşlandırdık." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Suriye'nin Münbiç ilçesine hafta sonu konuşlandırılan askerilerin "güvence verme ve caydırma" amaçlı olarak gönderildiğini, başka kuvvetlerle çatışmaya girme yetkilerinin bulunmadığını bildirdi.

Türkiye destekli güçlerin batından şehre yaklaştığını, Suriye rejimi konvoylarının ve Rus birliklerinin de bölgeye geldiğini gördüklerini ifade eden Pentagon sözcüsü Jeff Davis, Münbiç'i PYD/PKK'nın paravan örgütü Münbir Askeri Konseyi'nin kontrol ettiğini söyledi.

"Herkesin DEAŞ'a odaklanması için Münbiç'in içine ve batısına belirli bir kuvvet konuşlandırdık." diyen sözcü Davis, "Münbiç'in halen kurtarılmadığını savunanlara karşı" şehirde bir güç gösterisi yaptıklarını söyledi.

Münbiç'te rejim yok Rus askerleri var

Davis, Suriye rejiminin ilçede askeri yığınak yaptığı iddialarına ilişkin olarak da, Münbiç'e gelen insani yardım konvoylarının Suriye rejimine ait olduğunu ancak konvoya eşlik eden güçlerin Rus askerlerinden oluştuğunu ifade etti.

ABD'nin Suriye'de 500 askeri var

ABD'nin Suriye'de resmi olarak açıklanan daimi askeri sayısının 503 olduğunu ifade eden Davis, bölgedeki komutanların direktifleri dahilinde bu sayının yükseltilebileceğini kaydetti.

Davis, Münbiç'e konuşlandırılan kuvvetlerin kısa süreliğine gönderildiğini, burada bulunan zırhlı araç sayısının da 12'den az olduğunu belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir