ABD Başkanı, Paris'teki iklim zirvesine davet edilmedi

ABD Başkanı Donald Trump, gelecek ay düzenlenecek ve yaklaşık 100 devlet ve hükümet liderinin katılacağı Paris İklim Zirvesi'ne davet edilmedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD'yi 190'ı aşkın ülkenin imzaladığı Paris İklim Anlaşması'ndan çekme kararı nedeniyle eleştirilerin hedefi olan ABD Başkanı Donald Trump, gelecek ay düzenlenecek Paris İklim Zirvesi'ne davet edilmedi.

AFP'nin haberine göre, Fransa Cumhurbaşkanlığı ofisinden bir yetkili, "Şu anda Başkan Donald Trump davet edilen isimler arasında yer almıyor, ancak ABD yöentiminden temsilciler zirveye katılacak" dedi.

Trump'ın haziran ayında ABD'yi Paris İklim Anlaşması'ndan çekme kararı alması büyük tartışma yaratmıştı.

190'ı aşkın ülkenin imzaladığı Paris İklim Anlaşması, taraf ülkelerin iklim değişikliğiyle mücadelede gerekli önlemleri almasını öngörüyor.

Anlaşmanın iklim değişikliğiyle mücadeleyi değil, diğer ülkelere ABD'ye karşı ekonomik avantaj kazandırmayı amaçladığını söyleyen Trump ise, "Amerikalı şirketlere, çalışanlara ve vergi mükelleflerine daha adil şartlar sunan bir Paris Anlaşması'nın ya da tamamen yeni bir sözleşmenin müzakerelerine başlayacağız" demişti.