ABD: Çelik boru ithalatı soruşturması devam edecek

ABD, Türkiye ve Güney Kore'den çelik boru ithalatı üzerindeki soruşturmayı sürdürecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - ABD ticaret yetkilileri Türkiye ve Güney Kore'den yapılan çelik boru ithalatı üzerindeki soruşturmayı sürdürme kararına vardılar.             

ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu, söz konusu ithalatın, doğalgaz boru hatlarında kullanılan boruları imal eden Amerikalı üreticilere maddi zarar verdiği iddialarının mantıklı işaretleri bulunduğu kanısına vardı. Bu karar, soruşturmanın devam edeceği anlamına geliyor.
              
Northwest Pipe Company, JMC Steel Group bağlı birimi Energex ve Maverick Tube Corporation Türkiye ve Güney Kore'den ithalatın 2011 ve 2012 yılları arasında  yüzde 38.9 arttığı ve Amerikalı imalatçıları fiyat düşürmeye  zorladığı gerekçesiyle şikayette bulunmuşlardı.
              
ABD makamlarının soruşturmasından etkilenecek Türk şirketleri Borusan Mannesman Boru Sanayii ve Ticaret A.Ş. ve Erciyas Tube Industry and Trade Co..
              
Soruşturmaya konu olan Güney Koreli şirketler ise Güney Kore şirketleri ise Dongbu Steel, Husteel Co., Korea Cast Iron Pipe Industry Co Ltd. ve SamKang M& T Co.
              
ABD ticaret bakanlığı, ithal ürünlerin haksız sübvansiyona yol açıp açmadığı ve ABD pazarında maliyetinin altında satılıp satılmadığı konusundaki ön kararını 9 Ocak tarihine kadar verecek.

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir