'ABD Haşdi Şabi'yi desteklemeyecek'

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Davis, Haşdi Şabi grubunun Irak yönetiminin kontrolü altında hareket etmesi halinde bile ABD tarafından desteklenmeyeceğini bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Yüzbaşı Jeff Davis, Pentagon'da düzenlediği bilgilendirme toplantısında Irak'taki DEAŞ karşıtı mücadelede son duruma ve Şii milislerin ABD nezdindeki pozisyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ABD yönetiminin Irak'taki Şii grupları desteklemek gibi bir planının bulunmadığını anlatan Yüzbaşı Davis, Haşdi Şabi grubunun Irak yönetiminin kontrolü altında hareket etmesi halinde bile ABD ordusu tarafından desteklenmeyeceğini vurguladı.

"Güvenlik kontrollerini geçebilenler desteğimizi alabilirler ancak bu grup hariç." ifadelerini kullanan Davis, Bağdat yönetiminin Haşdi Şabi'ye olumlu bakıyor olması halinde bile kendilerinin bu gruba destek vermeyeceğini kaydetti.

Davis ayrıca, Şii milislerin Musul'un güneyinden kentin 63 kilometre batısındaki Telafer'e doğru harekete geçtikleri yönündeki haberleri doğrulayarak, "Şu aşamada Telafer'e varana kadar arada kayda değer bir mesafe bulunuyor." dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir