ABD hisse senetleri piyasası düşüşle kapandı

ABD hisse senetleri piyasası düşüş trendini dördüncü gününde de sürdürdü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

FED Başkanı Ben Bernanke'nin bankacılık sektörünün halen istikrara kavuşmadığı yönündeki açıklaması ve ABD Hazine Bakanı Geithner'in Bankaların yeni mali yardıma ihtiyaç duyacağı yönündeki sözleri borsaya olumsuz yansıdı.

Goldman Sachs Group Inc. ve MetLife Inc. hisselerinde yoğunlaşan satışlar Standard&Poor’s 500 kapsamındaki finans sektörü hisselerinin  oluşturduğu endeksi 1992 yılından bu yana en düşük seviyeye taşıdı.  Konut satış verilerinden olumsuz etkilnenen Home Depot Inc. hissesi yüzde 4.6 oranında geriledi. Öte yandan Çin'in bu yıl ekonomisinde toparlanma beklediğini açıklaması emtia talebine ilişkin oılumlu beklentiler doğurarak, Freeport-McMoRan Copper & Gold Inc.'nin hisselerinde yüzde 7.3 oranında yükseliş getirdi.

Bu gelişmelerin ardından S&P 500 endeksi yüzde 0.6 oranında düşüşle 696.33 puandan günü tamamlarken, endeks 1996 yılı ekim ayından bu yana ilk kez 700 puanın altında kaldı.

Dow Jones sanayi endeksi 37.27 puan ve yüzde 0.6 oranında düşüşle son 12 yılın en düşük seviyelerinden, 6,726.02 puandan kapandı. Dün New York Borsası'nda değer kazanan her bir hisseye karşılık iki hisse senedi değer kaybetti.