ABD hisseleri haftalık kazancı sildi

ABD hisseleri Amazon.com ve Visa'nın beklentinin altındaki kârı ve Ukrayna'da tırmanan gerginlik ile gerileyerek, haftayı kayıpla tamamladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - ABD hisseleri, Amazon.com Inc. ve Visa Inc. gibi şirketlerin beklentilerin altında kalan bilançoları ve Ukrayna'da yükselen tansiyon ile gerilerken, Standard & Poor's 500 Endeksi üst üste ikinci haftalık kazancı sildi. Nasdaq Bileşik Endeksi ise son iki haftanın en büyük düşüşünü kaydetti.  

Amazon.com yüzde 9.9 gerileyerek Nasdaq'taki yüzde 1.8'lik düşüşe öncülük ederken, Visa Temmuz'dan bu yana en büyük değer kaybını yaşadı. Ford Motor Co., gelirlerinin analist beklentilerinin altında kalması ile yüze 3.3 geriledi. Broadcom Corp. ise yüzde 4.4 düşüşle teknoloji hisselerindeki kayıpları hızlandırdı.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.8 gerileyerek haftanın son işlem gününü 1,863.40 puandan kapattı ve haftayı da yüzde 0.1 düşüşle tamamladı. Dow Jones endeksi ise 140.19 puan, yani yüzde 0.8 düşüşle 16,361.46 puanda. Dow Jones'un en büyük şirketi konumunda bulunan Visa, düşüşe öncülük etti. Daha küçük şirketlerin işlem gördüğü Russell 2000 Endeksi yüzde 1.9 geriledi. ABD borsalarında yaklaşık 6.3 milyar hisse el değiştirirken, işlem hacmi üç aylık ortalamanın yüzde 12 aşağısında seyretti.

S&P 500 haftanın ilk dört işlem gününde, Apple Inc. ve Netflix Inc. gibi şirketlerin beklentileri aşan bilançoları ile yüzde 0.7 ilerlerken, bir önceki hafta ise Temmuz ayından bu yana en iyi haftalık kazancı gerçekleştirdi. Endeks ayrıca bu hafta içerisinde tüm zamanların en yükseğine 6 puan kadar yaklaşmıştı.