ABD İran'ın yanıtını yeterli bulmadı

İran'ın uranyum zenginleştirme programını bırakması karşılığında ekonomik ve siyasal destek öneren 5+ 1 ülkelerinin teklifine bir dizi karşı öneriyle yanıt veren İran'ın cevabı, ABD tarafından yetersiz bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

WASHINGTON - İran'ın uranyum zenginleştirme programını bırakması karşılığında ekonomik ve siyasal destek öneren 5+ 1 ülkelerinin teklifine bir dizi karşı öneriyle yanıt veren İran'ın cevabı, ABD tarafından yetersiz bulundu.

Daha önceki açıklamasında, İran'ın yanıtının dikkatle inceleneceğini açıklayan ABD Dışişleri Bakanlığı, bugünkü açıklamasında, İran'ın önerilerinin, 5 1 ülkeleri tarafından bu ülkeye yapılan teklife cevap olabilecek içeriğe sahip olmadığı belirtildi. Bakanlık sözcüsü P.J. Crowley yaptığı açıklamada, İran'ın teklifi konusunda, "Çok büyük boyuttaki kaygılarımızı karşılayacak nitelikte değil" dedi.

Sözcü, 5 1 ülkelerinin, İran tekliflerine ilişkin görüşmelerini yarın da sürdüreceklerini ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise İran önerilerini "üzerinde çalışılabilir" bulduklarını, BM Güvenlik Konseyi'nde bu ülkeye karşı petrol yaptırımı uygulanmasını desteklemeyeceklerini, İran'ın "kapsamlı görüşmelere hazır olduğunu" belirtti.