ABD: Müserref sığınma talep ederse değerlendiririz

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Wood, şu an için sığınma ya da bir konut ayarlanması talebinde bulunulmadığını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

WASHİNGTON - ABD, istifa eden Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in sığınma talep etmesi durumunda bunu değerlendirmeye hazır olduğunu açıkladı. 

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Robert Wood, şu an için sığınma ya da bir konut ayarlanması talebinde bulunulmadığını vurgulayarak, Müşerref'in konut talebinde bulunmayı tercih etmesi ya da sığınma talebinde bulunması halinde ABD'nin bunun değerlendireceğini belirtti. 

Bu arada, Pakistan hükümetinden adının açıklanmasını istemeyen üst düzey bir yetkili Müşerref'in ailesiyle birkaç gün içinde umreye gitmesinin beklendiğini söyledi. 

AFP'nin haberine göre Müşerref'e yakın kaynaklar eski devlet başkanının umreden sonra İngiltere ya da Türkiye'ye sürgüne gideceğini iddia ederken, devlet başkanlığından bir yetkili Müşerref'in Pakistan'a döneceğini ifade etti. 

Suudi Arabistan'ın İslamabad Büyükelçisi Ali Avad Assiri ise ülkesinin Müşerref'e sığınma hakkı verme niyetinde olduğuna ilişkin haberleri yalanladı. 

Assiri, Suudi Arabistan'ın Okaz gazetesine yaptığı açıklamada, "İslamabad'da Müşerref'i Suudi Arabistan'a götürmek için bir uçak olduğu haberleri asılsızdır" diye konuştu.