ABD, Türkiye'de asker sayısını azaltacak, özel timler yerleştirecek

Wall Street Journal'ın iddiasına göre ABD, Türkiye ve Ürdün'ün doğusunda daha küçük fakat işlevsel özel operasyon üsleri oluşturmayı planlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK/WASHINGTON - Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, ABD'nin asker sayısını azaltma planı kapsamında, 'insansız uçak kullanımını ve özel birliklerin sayısını artıracağını, bu kapsamda ABD'nin askeri yetkililerinin, Türkiye ve Ürdün'ün doğusunda, yeni özel operasyon üsleri oluşturulması konusunu incelediklerini' öne sürdü.

Gazete, Amerikalı yetkililere dayandırdığı, "Daha Fazla İnsansız Hava Aracı ve Daha Az Asker" başlığıyla yayımladığı haberinde, Pentagon'un önümüzdeki dönemde konvansiyonel gücünü azaltırken küresel düzeyde insansız uçak ve özel operasyon üslerini genişleteceğini bildirdi.

Haberde bu kapsamda dünyanın çeşitli bölgelerinde açılması önerilen üslerin pek çoğunun gizli olacağı ve geçici olarak küçük komando birliklerinin konuşlanmasına imkan sağlayabileceği belirtildi.

Amerikalı yetkililerin, "ABD'nin askeri liderleri, Türkiye ve Ürdün'ün doğusunda, Irak sınırının yanında, yeni özel operasyon üsleri oluşturulması konusunu inceliyorlar" dediklerini de ileri süren gazete, bu üslerin, bölgede, Yemen, Somali gibi yerlere yapılan operasyonlarda kullanılan insansız uçakların ve özel küçük ekiplerin konuşlandığı iniş pistleri ve diğer tesisleri tamamlayacağı yorumunu yaptı.

ABD'nin Türkiye'de üs kurabilmesi için Türk hükümetinden izin alması gerekiyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir