ABD'de çalınan bilgiler kullanıldı

ABD'nin Teksas eyaletinde ele geçirilen yaklaşık 100 sahte kredi kartında, Target'tan çalınan bilgilerin kullanıldığı iddia edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - ABD'nin Teksas eyaletinde ele geçirilen yaklaşık 100 sahte kredi kartında Target'tan çalınan bilgilerin kullanıldığı iddia edildi. 

ABD'nin en büyük bilgi hırsızlıkları arasında gösterilen Target'tan çalınan milyonlarca müşteri bilgisiyle ilgili soruşturma devam ediyor. Polis, şirketin ödeme sistemine yerleştirilen bir casus yazılımla gerçekleşmiş olabilecek bilgi hırsızlığının olası yurtdışı bağlantılarını araştırıyor.  

Şu ana kadar ulaşılan delillerin Ukraynalı ve Rus hackerlerı işaret ettiğini belirten yetkililer, başka şirketlere ait bilgisayar sistemlerinin de aynı yöntemle hacklanmiş olabileceği uyarısında bulunuyor. 

Öte yandan, Teksas sınırında yakalanan iki Meksika vatandaşının üzerinde ele geçirilen 100 kadar sahte kredi ve banka kartında Target'tan çalınan bilgilerin kullanıldığı iddiası, hacklerın ele geçirdikleri bilgileri suç örgütleriyle paylaşıldığı yönündeki tahminleri güçlendiriyor. 

ABD'nin en yoğun alışveriş döneminde 27 Kasım ile 15 Aralık arasında Target'in ödeme sistemine giren hırsızlar, 40 milyon müşterinin banka ve kredi kartı bilgileri ile 70 milyon müşterinin de ad, soyad, telefon, adres ve e-mail adresleri gibi kişisel bilgilerini çalmıştı. Ülke genelinde paniğe yol açan olayın ardından milyonlarca Amerikalı yeni kredi ve banka kartı çıkartmak zorunda kalmıştı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir