ABD'de işsizlik başvuruları beklentiyi aştı

ABD'de işsizlik maaşına ilk kez başvuranların sayısı geçen hafta 295 binle beklentinin üzerinde gerçekleşti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Çalışma Bakanlığı'nın bugün açıklanan verilerine göre, geçen hafta ilk kez işsizlik maaşı talebinde bulunanların sayısı önceki haftaya oranla bin kişi artarak 295 bin oldu. Bu sonuçla, yükselişini 3. haftaya taşıyan işsizlik maaşı başvurularına yönelik beklenti 287 bin düzeyindeydi. 

Bu arada, bir önceki haftanın başvuru rakamları revize edilmeyerek, 294 binde sabit bırakıldı.  

Veriler, ayrıca daha az değişkenlik gösteren son 4 haftalık ortalama işsizlik maaşı başvurularının bin 750 kişilik artışla 284 bin 500'e yükseldiğini ortaya koydu.  

Süregelen işsizlik başvuruları ise önceki haftaya kıyasla 57 bin kişi azalarak, 2 milyon 268 bine indi. Bu rakam, Aralık 2000'den bu yana en düşük seviyeye işaret etti. 

Ekonomistler, işsizlik maaşı başvurularının son 3 haftadır artmasına karşın, eşik seviye olarak kabul edilen 300 binin altında kaldığına dikkati çekerek, istihdam sektöründeki iyileşmenin halen devam ettiğini bildiriyor.  

ABD'de işsizlik oranı martta yüzde 5,5 ile Mayıs 2008'den bu yana en düşük seviyesinde gerçekleşmişti. Nisan ayına ilişkin istihdam verileri ise 8 Mayıs'ta açıklanacak.  

ABD Merkez Bankası'nın en güncel tahminlerine göre ülkedeki işsizlik oranı bu yıl yüzde 5 ile 5,2 aralığına gerileyecek. 
 

Bu konularda ilginizi çekebilir