ABD'de işsizlik maaşı başvuruları azaldı

ABD'de işsizlik maaşına ilk kez başvuranların sayısı 281 bin oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD'de işsizlik maaşına geçen hafta ilk kez başvuranların sayısı 281 binle beklentinin altında gerçekleşti. 

ABD Çalışma Bakanlığı'nın bugün açıklanan verilerine göre, geçen hafta ilk kez işsizlik maaşı talebinde bulunanların sayısı önceki haftaya oranla 15 bin kişi azalarak, 281 bin oldu. Bir önceki hafta 296 binle şubat ayından bu yana en yüksek seviyesine çıkan veriye ilişkin piyasa beklentisi 285 bin olarak belirlenmişti.

Veriler, ayrıca daha az değişkenlik gösteren son 4 haftalık ortalama işsizlik maaşı başvurularının 3 bin 250 kişilik artışla 282 bin 500'e yükseldiğini ortaya koydu. Süregelen işsizlik başvuruları ise önceki haftaya kıyasla 19 bin kişi azalarak, 2 milyon 215 bine geriledi.

Ekonomistler, beklentilerin altında gelen işsizlik maaşı başvurularının yaklaşık 4 aydır eşik seviye olarak kabul edilen 300 binin altında kaldığına dikkati çekerek, istihdam alanındaki iyileşmenin devam ettiğini ifade ediyor. 

En düşük seviyede

Haziran ayı istihdam verilerine göre, ABD'de işsizlik oranı yüzde 5,3 ile son 7 yılı aşkın sürenin en düşük seviyesine geriledi. Bu oran, ABD Merkez Bankası'nın haziran ayında güncellediği tahminlerin üst sınırını oluşturuyor. 

Fed, işsizlik oranının bu yıl sonunda yüzde 5,2 ila 5,3 aralığında dengelenmesini bekliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir