ABD'de işsizlik maaşı başvuruları beklentinin altında

ABD'de işsizlik maaşına ilk kez geçen hafta başvuranların sayısı 278 binle beklentinin altında kaldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Çalışma Bakanlığı tarafından bugün açıklanan verilere göre, geçen hafta işsizlik maaşına ilk kez başvuranların sayısı önceki haftaya göre 11 bin kişi artarak 278 bine yükseldi. Başvurulara yönelik beklenti 290 bin olarak belirlenmişti.  

Bu arada, son 15 yılın en düşük seviyesinde gerçekleşen bir önceki haftaya ilişkin işsizlik maaşı başvuruları ise 265 binden 267 bine revize edildi.  

Veriler, ayrıca haftalık rakamlara oranla daha az değişkenlik gösteren son 4 haftalık ortalama işsizlik maaşı başvurularının 6 bin 500 kişilik azalışla 292 bin 750'e gerilediğini ortaya koydu. Süregelen işsizlik başvuruları ise 15 kişi artarak 2 milyon 400 bin oldu.  

Ekonomistler, beklentilerin altında açıklanan veriyi, istihdam sektöründeki iyileşmenin bu yıl da devam edeceği şeklinde değerlendirirken, ABD Çalışma Bakanlığı'nın yarın açıklayacağı tarım dışı istihdam ve işsizlik verilerinin sektördeki gelişmeleri daha iyi yansıtacağını vurguluyor.  

Tarım dışı istihdam aralık ayında 252 bin kişi artmış, işsizlik oranı ise yüzde 5,6 ile son 6,5 yılın en düşük seviyesine gerilemişti. ABD ekonomisi geçen yıl yaklaşık 2,6 milyon kişiye iş imkanı yaratarak, 1990'lı yıllardan bu yana en iyi performansını göstermişti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir