ABD'de istihdam beklentiyi aştı

Nisan ayında istihdamda 290 bin kişilik bir artış yaşandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - ABD'de nisan ayında istihdam artışı son 4 yılın en yüksek seviyesinde oldu. Ancak işsizlik oranı artış gösterdi. Bu nedenle istihdam piyasasında sağlıklı bir seyir için daha uzun zamana ihtiyaç olduğu görülüyor.

Çalışma Bakanlığı'nın yoğun bir şekilde beklenen açıklamasına göre ABD'de Nisan ayında istihdamda 290 bin kişilik bir artış yaşandı. Bu düzeyde bir artış 2006 yılı Mart ayından beri yaşanmıyordu. Mart ayı istihdam artışı ise 162 bin kişiden 230 bin kişiye revize edildi. Analistlerin beklentileri istihdam da Nisan ayında 180 bin kişilik bir artış yaşanacağı yönünde idi.

Önceki ayların istihdam verilerinde yaşanan revizyonlarda hesaba katılacak olursa ABD ekonomisi yılın ilk 4 ayında aylık ortalama 143 bin kişilik istihdam yaratılmış oldu.  Bu durumun istihdam piyasasına ilişkin iyimserliği bir miktar pompalayabileceği ifade ediliyor.

Bununla birlikte işsizlik oranı yatırımcılara istihdamın sağlıklı seyrine kavuşması için daha uzun zamana ihtiyaç olduğunu işaret ederek yüzde 9.9 seviyesine yükseldi. Mart ayında sizlik oranı yüzde 9.7 seviyesinde idi ve beklentiler Nisan ayında da bu oranın yüzde 9.7 seviyesinde kalacağı yönünde idi.

Bu konularda ilginizi çekebilir