ABD'den 'Esad' savunması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Dışişleri Bakanı Kerry'nin katıldığı bir televizyon programında Suriye konusunda rejimle müzakere yapılması gerektiği açıklamasıyla Esad'ı kastetmediğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, başkent Washington'da düzenlediği günlük basın toplantısında, Dışişleri Bakanı John Kerry'nin açıklamalarına ilişkin soruları yanıtladı. Suriye'de uzun süredir siyasi çözümü savunduklarına değinen Psaki, "Dışişleri Bakanı Kerry ve yönetimden çok sayıda kişinin birçok kez söyledikleri gibi Suriye'deki insanların acılarını sona erdirmenin tek yolu Cenevre ilkeleri ile uyumlu gerçek siyasi çözümden geçiyor. Esad rejiminden temsilcilerin de bu sürecin bir parçası olması kaçınılmaz. Ama Bakan Kerry'nin sözünü ettiği taraf Esad'ın kendisi olamaz, asla olamaz" dedi. Psaki, başka bir soruya verdiği yanıtta da, Esad için Suriye'de herhangi bir gelecek olmadığını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Amerikan CBS televizyonuna katıldığı bir programda Suriye'de yalnızca siyasi çözümün mümkün olduğunu belirterek, ABD yönetimin Esad rejimi ile müzakere etmek zorunda olduğunu dile getirmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir