ABD'den İsviçre bankalarına soruşturma

ABD Adalet Bakanlığı, ABD vatandaşlarının vergi kaçırmalarına yardım ettiklerinden şüphelenilen küçük İsviçre bölgesel bankalarına karşı soruşturma başlattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - New York Times gazetesinin haberine göre ABD Adalet Bakanlığı, ABD vatandaşlarının vergi kaçırmalarına yardım ettiklerinden şüphelenilen küçük İsviçre bölgesel bankalarına karşı soruşturma başlattı.

Soruşturmada ayrıca, bu bölgesel bankalara hizmet veren Wall Street bankaları da inceleniyor.

Wall Street bankaları, İsviçreli bölgesel bankalar tarafından müşteri paralarının bir havuzda toplanması için kullanılıyorlar. Bu şekilde müşterilerin kimlikleri ABD'li otoriteler tarafından tespit edilemiyor.

ABD Adalet Bakanlığı konuya ilişkin açıklama yapmadı.

İsviçre, frangı görüşüyor

   

Öte yandan, İsviçre'de yayınlanan Sonntag gazetesinin haberine göre İsviçre hükümeti ve ülkenin önde gelen bankalarının başkanları, İsviçre'nin ihracatının İsviçre Frangı'nın değerlenmesinden korunması için başvurulabilecek yolları müzakere etmek için bir araya geldi.

Her hangi bir kaynağa dayandırılmadan verilen habere göre, yapılan görüşmelerle bankaların bir kur risk sigortasına sahip olmaları amaçlanıyor.

İsviçre Merkez Bankası daha önce yaptığı açıklamada, euro karşısında bu yıl yüzde 15 değer kazanan İsviçre Frangı'nın daha da değerlenmesi halinde ülkenin ihracatının zarar göreceğini ifade etmişti.

SonntagsZeitung'un yaptığı bir araştırmaya göre İsviçre şirketlerinin yöneticilerinin yüzde 70'i güçlü İsviçre Frangı'nı en büyük risk olarak görüyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir