ABD'den Kürt devleti güvencesi

ABD Başkan Yardımcısı Biden’ın görüştüğü Barzani’ye, "İkimizin de ömrü Kürt devletini görmeye yetecektir" dediği iddia edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın, kısa süre önce Washington’da görüştüğü Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’ye, "İkimizin de ömrü Kürt devletini görmeye yetecektir" dediği öne sürüldü.

Kuzey Irak’tan uydu aracılığı ile yayın yapan Rudaw TV’nin haber bültenine katılan İmar ve İskan Bakanı Derbaz Kosret, Barzani ile birlikte 3 Mayıs’tan itibaren bir hafta süreyle ABD’de temaslarda bulunduklarını söyledi.

Kosret, Barzani’nin ABD’li yetkililerle Kürtlerin geleceğine ilişkin detaylı görüşmeler gerçekleştirdiğini ve bu görüşmeler sırasında "Artık komşu ülkelerin bizimle nasıl bir ilişki geliştireceklerini bekleyecek değiliz. Bağdat’ta yeni bir yönetim var. Bağdat yönetimine yardımcı olacağız. Ancak bu milletimizin haklarından vazgeçtiğimiz anlamına gelmiyor" dediğini söyledi.

Barzani’nin ABD Başkanı Barack Obama ve Biden’a Kürtlerin kendi kaderlerini tayin edebilecek durumda olduğunu ve referandum ile bağımsızlık konularında da barışçıl davranacaklarını söylediği belirtildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir