ABD'den Letonya'ya tank ve zırhlı araç

ABD, Letonya'ya, aralarında M1A2 muharebe tanklarının ve zırhlı araclarının bulunduğu 120'den fazla askeri ekipman gönderdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Letonya'nın Riga Limanı'na gelen askeri teçhizatın teslim törenini  Letonya Savunma Bakanı Raymong Vejonis,ABD Letonya Maslahatgüzarı Sharon Hudson-Dean ve ABD ordusundan Tümgeneral John O’Connor birlikte izledi.

Savunma Bakanı Vejonis, ABD askeri ekipmanlarıyla ilgili, Twitter hesabından "Letonya'da müttefiklerimizin varlığı, bölgedeki dayanışma ve güvenliğin teminatıdır" yorumunu yaptı.

Tümgeneral O'Connor ise Letonya'ya gönderilen askeri ekipmanın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e ve Rusya'ya Baltık ülkeleriyle nasıl ortaklaşa hareket ettiklerini göstereceğini söyledi.

"Letonya halkına bir mesajımız var. Ukrayna’ya yapılan agresif saldırganlığa karşı Atlantic Resolve Operasyonu'nu genişleteceğiz" diye konuşan O'Connor, hem havadan hem de denizden destek güçlerinin olacağını belirtti.

ABD silahlı kuvvetlerinin Letonya ve diğer Baltık ülkelerinde, Rusya saldırganlığından vazgeçene kadar kalacağını söyleyen Tümgeneral O'connor, yerel nüfusun özgürlüğünün korunması için Letonya'ya geldiklerini kaydetti.

Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesinden sonra ABD Baltık ülkeleri ve Polonya'nın Rus saldırganlığına karşı önlem almalarına yardım etmek için buralardaki askeri varlığını artırdı. Letonya'da halen 150 Amerikan askeri bulunuyor.