ABD'den Suriye'ye yeni yaptırımlar

ABD, Suriye rejimine yardım sağladıkları gerekçesiyle 1 BAE ve 2 Suriye şirketine yaptırım uygulamaya başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - ABD, Suriye rejimine yardım sağladıkları gerekçesiyle 1 Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve 2 Suriye şirketine yaptırım uyguluma kararı aldı. 

ABD Hazine Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, merkezi BAE'de olan Pangates adlı şirket, rejime 2012 yılından bu yılın nisan ayına kadar, muhtemelen askeri amaçlarla kullanılmak üzere uçak yakıtı dahil petrol ürünleri temin etti. 

Merkezleri Şam'daki Expert Partners ve Megatrade adlı iki paravan şirket de rejimin, kimyasal ve biyolojik savaş programlarında kullanılabilen türde silahlar ve balistik füzeler temin etmesi ya da geliştirmesine katkı sağladıkları gerekçesiyle kara listeye alındı. 

Hazine Bakanlığı Terörizm ve Mali İstihbarattan Sorumlu Müsteşarı David Cohen, yaptığı açıklamada, Suriye hükümetinin kendi halkına karşı devam ettirdiği şiddetin nefret verici olduğunu kaydederek Esed rejimine destek sağlayanlar üzerinde ekonomik ve mali baskı uygulamayı sürdürmeye kararlı olduklarını vurguladı. 

Yaptırım kararıyla söz konusu şirketlerin ABD'deki mal varlıkları donduruldu. ABD'deki şahıs ve şirketlerin de bu şirketlerle iş yapması yasaklandı.