ABD'nin Türk asıllı hakimi yeniden mahkemeye seçildi

Türk asıllı hakim Karahan, üst üste üçüncü kez Houston Eyaleti Harris İlçesi Ceza Mahkemesi'ne seçildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - ABD'de, Türk asıllı hakim Ceyhun Karahan, önceki gün yapılan ara seçimlerde üst üste üçüncü kez Houston Eyaleti Harris İlçesi Ceza Mahkemesi'ne seçilmeyi başardı. 

Türk-Amerikan toplumunun ABD yönetimindeki en üst düzeyli memurları arasında yer alan Cumhuriyetçi hakim Karahan, seçimlerde 355 bin 916 oyla (yüzde 54,41) Demokrat rakibi hakim Kelli Johnson'ı geride bırakarak, mahkemeye yeniden seçildi. Karahan, seçimin ardından mutluluğunu, şöyle dile getirdi: 

"Üst üste üçüncü kez aynı göreve seçimle geldim. Türk-Amerikan toplumunun daima desteğini hissettim. Daha da önemlisi ABD seçim pusulasında Türk adımı gururla taşıdım." 

Ceyhun Karahan kimdir? 

Ceyhun Karahan, 1956 yılında Florida'nın Tampa kentinde dünyaya geldi. İlk olarak 1978'de Florida State Üniversitesi Müzik Bölümü'nden, ardından 1979'da Güney Teksas Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Karahan, 1983'te hukuk doktorasını tamamladı. Houston Harris County Başsavcı Danışmanı olarak 1983-1987 yılları arasında çalışan Karahan, gösterdiği başarı nedeniyle 1987'de ABD Federal Başsavcısı tarafından Güney Teksas Savcı Yardımcısı olarak atandı. Bu görevinden 1991'de ayrılan Karahan, bir süre kendi kurduğu özel avukatlık firmasını yönetti. Harris County Ceza Mahkemesi hakimliğine ilk kez 2002'de seçilen Karahan, 2008'in ardından 2014 seçimlerini de kazanarak bu görevi üçüncü kez üstlendi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir