ABD'de 3. çeyrek büyümesi yüzde 3.5'e revize edildi

ABD'de büyüme rakamları 3. çeyrekte yüzde 3.5'e yukarı yönlü revize edilerek son iki yılın en iyi performansını gösterdi. 

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Ticaret Bakanlığı'ndan dün açıklanan rakamlarda gayrı safi yurt içi hasılanın (GSYH) daha önce açıklanan yüzde 3.2'lik büyüme rakamından nihai olarak yüzde 3.5'e revize edildiği belirtildi.

Böylelikle ekonomik büyüme 2014 yılı üçüncü çeyrekten bu yana en iyi büyüme performansını gösterirken, ikinci çeyrek GSYH büyüme rakamı yüzde 1.4 olmuştu. Büyümedeki bu performans tüketici harcamaları ve soya fasulyesi ihracatındaki artış tarafından desteklendi.

Üretim aynı zamanda Fed'in faiz artırması için zemin hazırlayan altyapıya yönelik iş yatırımları ve entelektüel varlık ürünlerine yönelik yukarı yönlü yatırımların desteğiyle de arttı.

Reuters tarafından görüşleri alınan analistler üçüncü çeyrek ekonomik büyüme verisinin yüzde 3.3'e revize edilmesini bekliyorlardı.

Ekonomik aktivitenin üçte ikisini oluşturan tüketici harcamaları ise yüzde 2.8'den yüzde 3.0'a yukarı yönlü revize edilse de ikinci çeyreğin yüzde 4.3'lük artışından yavaşlama gösterdi.