ABD’de 3 Müslüman genç öldürüldü

İndiana eyaletindeki olayı araştıran polis, gençlerin “infaz” yöntemiyle öldürüldüğünü bildirdi. Cinayetlerin nefret suçu olduğuna dair kanıt bulunmadığı belirtildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD’nin İndiana eyaletinde Çad ve Sudanlı oldukları belirtilen 3 Müslüman gencin boş bir evde “infaz” yöntemiyle vurularak öldürüldüğü bildirildi.

Fort Wayne kentindeki olayın, özellikle Çad ve Sudan gibi Afrika ülkelerinden gelen ailelerin yaşadığı bölgede gençlerin “parti yapmak” için kullandıkları boş bir evde çarşamba günü meydana geldiği açıklandı.

Otopsi raporlarınını sonuçlarını duyuran polis yetkilileri, yaşları 17 ile 23 yaş arasındaki Muhammed Taha Ömer, Adem Mekki ve Muhammed Tayrab adlı gençlerin ihbar üzerine evde ölü bulunduklarını, ölüm şeklinin “infaz” yöntemi gibi göründüğünü söyledi.

Polis, ateşli silahla işlenen cinayetlerle ilgili şu anda şüpheli kimse bulunmadığını, olayın nefret suçu olarak da görünmediğini ancak çeteler ya da başka suç örgütleriyle de bir bağlantı bulamadıklarını ifade etti.

Kentin Güvenlik Direktörü Rusty York, “Cinayetlerin neden işlendiğini araştırıyoruz ancak bunların nefret cinayeti olduğunu gösteren bir neden bulunmuyor. Gençlerin dinleri ya da milliyetleri nedeniyle öldürüldüklerini gösteren bir neden de yok” dedi.

Fort Wayne polisi, katillerin öldürülen gençlerle aynı sosyal çevreden olabileceğini, olayla ilgili Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ekiplerinin de soruşturma yürüttüğünü bildirdi.