ABD’de tüketici kredileri eylülde arttı

ABD'de tüketici kredileri eylülde 16 milyar dolarlık beklentinin altında kalarak 15,9 milyar dolar oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - ABD’de tüketici kredileri eylül ayında yıllık yüzde 5,9 artarak, toplamda 3,26 trilyon dolar seviyesine ulaştı. 

ABD Merkez Bankasının (Fed) bugün açıkladığı verilere göre, tüketici kredileri eylülde 15,9 milyar dolar daha yükseldi. Beklentiler, kredilerin 16 miyar dolarlık artış göstereceği yönündeydi. 

Bu arada, ağustos ayı tüketici kredilerindeki artış 13,5 milyar dolardan, 14 milyar dolara revize edildi. Bu revizyonla, tüketici kredileri ağustosta yıllık yüzde 5 yerine yüzde 5,2 oranında artmış oldu. 

Veriler, ayrıca kredi kartı ve benzeri gibi devir yapan kredilerin de yüzde 2 yükseldiğini ortaya koydu. Devir yapan krediler ağustosta yüzde 0,3 oranında gerileyerek, şubat ayından bu yana ilk düşünü kaydetmişti.

Araba ve öğrenci kredileri gibi devir yapmayan krediler de eylülde yüzde 7,3 artarak toplamda 2,39 trilyon dolara çıktı.

Ekonomistler, eylül ayında beklentilerin hafif altında artan tüketici kredilerinin, Amerikalıların ekonominin geleceği ve gelirlerine yönelik beklentilerindeki iyileşmeye işaret ettiğini belirtiyor.

Öte yandan, New York borsalarında endeksler tüketici kredisi verisinin ardından değer kaybetmeye devam ediyor.