Acara'nın yıldızı turizmde parlıyor

Acara Özerk Cumhuriyeti, yaz turizm sezonunun açılışını, 'Acara Turizm Haftası' kapsamında düzenlediği bir dizi etkinlikle kutladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
 
 
BATUM - Son yıllarda büyük bir değişim süreci yaşayan ve Karadeniz’in yükselen yıldızı haline gelen Acara Özerk Cumhuriyeti, yaz turizm sezonunun açılışını, 'Acara Turizm Haftası' kapsamında düzenlediği bir dizi etkinlikle kutladı. 28 Mayıs - 3 Haziran 2012 tarihleri arasında gerçekleşen Turizm Haftası, uluslararası turizm konferansı, üç boyutlu güzel sanat etkinlikleri, uçurtma festivali, dans gösterileri, konserler ve bisiklet maratonuyla büyük ilgi gördü.
 
Acara Özerk Cumhuriyeti Turizm Daire Başkanlığı tarafından bu yıl renkli etkinliklerle zenginleştirilen 'Acara Turizm Haftası' başta Batum olmak üzere ülke çapında büyük bir coşkuyla kutlandı. Yaz sezonu öncesinde bölgedeki turizm bilincini artırmak ve yerel halkın turizmin gelişiminde daha etkin görev almasını sağlamak amacıyla düzenlenen Acara Turizm Haftası, 28 Mayıs-3 Haziran 2012 tarihleri arasında Batum, Kobuleti ve Keda kentlerinde gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle sokaklara damgasını vurdu.
 
Yerel halk kadar komşu ülkelerden gelen turistler tarafından da büyük beğeni toplayan turizm haftasının açılışı, çevre bilincine dikkat çekmek üzere Batum sahilinin eşsiz güzelliğine sahip çıkma ve çevre koruma etkinliğiyle başladı. Uluslararası akademisyenler, kamu görevlileri, üniversite öğrencileri ve iş adamlarının katılımıyla bu yıl 3.’sü düzenlenen 'Sürdürülebilir Turizm Konferansı' ile de Acara bölgesindeki ekoturizm faaliyetleri ve yeni turizm stratejileri değerlendirildi.
 
Turizm haftasında en çok ilgili gören etkinliklerden biri, 1 Haziran Uluslararası Çocuk Koruma Günü’nde gerçekleştirilen uçurtma şenliği oldu. Kimsesiz çocuklar tarafından hazırlanan uçurtmalar, dünya genelinde yardıma muhtaç olan çocuklar için uçuruldu.
Batum sokakları 3 boyutlu resimlerle süslendi
 
Kültür ve sanatın tüm renklerinin hissedildiği Batum’da, turizm haftası etkinlikleri kapsamında kentin çeşitli sokak ve caddelerinde 3 boyutlu resim çalışmaları yapıldı. Ukrayna’dan özel olarak Acara’ya davet edilen 3D ART Sokak sanatçıları, başkent Batum’u birbirinden renkli 3 boyutlu resimlerle süsledi. Göz kamaştıran resimler, kentin en gözde noktalarına çizilerek yeni bir görsel hava katıldı.
 
Turizm haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen dans gösterileri ise izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Batum’un en ilgi çekici yerlerinden Piazza Meydanı’nda gerçekleştirilen dans gösterilende modern dans oyunlarının yanı sıra Acara’nın en güzel folk dans gösterileri de sergilendi. Acara Turizm Haftası, kapanış gününde verilen Jazz müzik konserleriyle son buldu.
 
Bu konularda ilginizi çekebilir