Açığı kapatmak için özel yatırım fonu oluşturulacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
LEFKOŞA  - Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde (GKRY), Eurogroup toplantısında belirlenen kurtarma paketinin GKRY tarafından karşılanması kararlaştırılan 5,8 milyar euroluk açığın kapatılmasına yönelik içte ve dışta arayışlar sürerken, Rum siyasi liderler, bu amaçla ülkede her kesin dahil olacağı bir ''Yatırım Fonu'' oluşturmayı kararlaştırdı.
 
Rum lider Nikos Anastasiadis'in dün Troyka'ya (AB, AMB, IMF temsilcileri) sunduğu alternatif çözüm önerilerinin kabul edilmemesinin ardından bugün başkanlık konutunda Anastasiadis başkanlığında gerçekleştirilen siyasi liderler toplantısında alınan karar uyarınca oluşturulması kararlaştırılan Yatırım Fonu ile en az 2,5 milyar euro toplanması hedefleniyor.
 
Toplantıya katılan Demokratik Seferberlik Partisi (DİSY) Başkan Yardımcısı Averof Neofitu ve EDEK Başkanı Yannakis Omiru, bu konudaki kararın oy birliğiyle alındığını ifade ederek, ortak hedefin GKRY'yi kurtarmak olduğunu belirttiler.
 
Neofitu ve Omiru, Yatırım Fonu ile ilgili ayrıntılı bilgi vermezken, Rum medyasına yansıyan haberlerde, hukuki yapısının ne şekilde olacağının devletin hukuki danışmanları tarafından araştırılan fonun yarına kadar oluşturulmasının kararlaştırıldığı belirtildi.
 
Yatırım Fonu'na kilise dahil herkesin gönüllü olarak katılabileceği belirtilen haberlerde, 5.8 milyar euroluk açığın geriye kalan bölümümün ise, Laiki Trapeza'nın (Halk Bankası) satışından elde edilmesinin planlandığı kaydedildi.