Adriyatik'te can pazarı

Ankara Feribotu, Türk bandıralı kuru yük gemisi ile çarpıştı. 4 gemici öldü, 4 kayıp var.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TİRAN - Adriyatik Denizi'nde bir Türk nakliye gemisi, bir yolcu gemisiyle çarpıştı. İlk gelen haberlere göre 4 ölü var, 4 kişi de kayıp.

Arnavutluk'tan liman yetkililerinin verdiği bilgiye göre içinde Türk mürettebatının olduğu 'Reina 1' isimli yük gemisi, gece 02:00 sularında Adriyatik Denizi'nde bir yolcu gemisiyle çarpıştı. Arnavutluk'un Durres şehri yakınlarında 20 mil deniz açıklarında meydana gelen kazada, Türk mürettebattan 4 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi yaralı kurtarıldı, kayıp 4 kişinin aranmasına devam ediliyor.

Rusya'nın Novorossisyk Limanı'ndan aldığı buğdayı Karadağ Cumhuriyeti'ne götüren Grup Denizcilik şirketine ait 10 personelli kuru yük gemisi Reina1, Durres (Arnavutluk) - Bari (İtalya) hattında yolcu taşıyan 'Ankara' isimli feribotla çarpıştı. Kazada yolcu gemisinden ölen yada yaralanan kimsenin olmadığı belirtildi. Kuru yük gemisinin birkaç dakika içinde sulara gömüldüğü ifade ediliyor.

Kazada yaralı olarak kurtulan geminin kaptanı Ahmet D ve yardımcısı Ahmet S kazanın aşırı yüksek dalgalar sebebiyle meydana geldiğini aktardı.

Arama sürüyor

Kayıp Türk vatandaşlarının aranmasına devam ediliyor. Arama kurtama çalışmalarına helikopterlerin de katıldığı bildiriliyor.

Denizcilik Müsteşarlığı, Adriyatik Denizi'nde dün gece Türk bayraklı Ankara feribotu ile Türk şirketine ait bir yük gemisinin çarpışması sonucu meydana gelen kaza sonrasında arama kurtarma faaliyetlerinin devam ettiğini duyurdu.

Denizcilik Müsteşarlığı, kazanın dün gece yerel saatle 02.00 sularında Arnavutluk'un Durres Limanı'nın 22 mil açıklarında meydana geldiğini bildirdi.

Müsteşarlık açıklamasında, "Durres (Arnavutluk) ile Bari (İtalya) arasında düzenli sefer yapan Türk bayraklı Ankara feribotu ile Novorosisk (Rusya) ile Bar (Karadağ) arasında sefer yapan 3100 ton alüminyum yüklü, sahibi ve personelinin tamamı Türk olan Malta bayraklı Reina-1 isimli gemi çarpışmıştır" denildi.

Çarpışma sonucunda Reina-1 adlı geminin battığı belirtilirken, geminin 10 kişilik personelinden gemi kaptanı ve 2. kaptanın kurtarıldığı, diğer personeli arama çalışmalarının ise devam ettiği bildirildi.

Ankara feribotunda 189 yolcu ile 46 personel bulunduğu, feribotta herhangi bir can kaybı, yaralanma veya kayıp olmadığı açıklandı.

Denizcilik Müsteşarlığı'nın açıklamasında "Arama kurtarma faaliyetlerine 1 helikopter, 4 bot ve 2 gemi ile devam edilmektedir. Ankara feribotu ile irtibata geçilmiş olup, gemide hasar olduğu, feribotun da kurtarma faaliyetlerine katıldığı bilgisi alınmıştır" denildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir