Afrika Birliği barış gücü üssüne saldırı: 11 ölü

Görgü tanıkları Amisom üssüne bomba yüklü iki araçla saldırı düzenlendiğini bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

MOGADİŞU  - Somali'nin başkenti Mogadişu'da bulunan Afrika Birliği barış gücü (Amisom) üssüne bomba yüklü 2 araçla düzenlenen intihar saldırısında 11 kişinin öldüğü belirtildi.

Reuters ajansının haberine göre, bir görgü tanığı, olay yerinde 11 ceset gördüğünü söyledi. Görgü tanığı, söz konusu cesetler arasında intihar eylemcilerinin olup olmadığı konusunda bilgi vermedi.

Afrika Tıbbi Araştırma Kurumu da Birleşmiş Milletler'in, saldırının ardından kritik durumdaki 15 kişinin tahliyesi için yardım istediğini açıkladı.

Bu arada, Afrika Birliği'nin Somali Özel Temsilcisi Nicolas Bwakira, saldırıyı yazılı bir açıklamayla kınadı. Bwakira, öğle saatlerinde barış gücü karargahında en az 2 bomba patladığını, bunun yaralanmalara ve üs içinde maddi hasara yol açtığını söyledi.

Bwakira, "Bu barbarca saldırıya rağmen Afrika Birliği, Somali halkını, barış ve uzlaşma çabaları içindeki hükümetini destekleme konusundaki taahhüdüne ilişkin kararlılığını sürdürmektedir" dedi.

Uganda ve Burundili askerlerden oluşan Afrika Birliği barış gücünün havaalanında bulunan ve 5 bin askerin bulunduğu ana üssü hedef alan intihar saldırısının sorumluluğunu El Şebab örgütü üstlenmişti.

Örgüt, bu saldırıyı Amerikan hava saldırısında öldürülen Somali'deki El Kaide lideri Salih Ali Sabih Nabhan'ın intikamını almak için düzenlediklerini belirtmişti.