Afrikalı'ya da eşek eti satılmış

Dana etinden yapıldığı sanılan bazı işlenmiş gıdalarda eşek ve bufalo eti tespit edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

JOHANNESBURG  - Avrupa "at eti skandalı"yla çalkalanırken, Güney Afrika'da yapılan incelemeler, dana etinden yapıldığı sanılan bazı işlenmiş gıdalarda eşek ve bufalo eti tespit edildiğini ortaya koydu.
Güney Afrikalı akademisyenlerin araştırmasında, hamburger köftesi ve sosis gibi bazı ürünlerde su bufalosu, eşek ve keçi eti kullanıldığının ortaya çıktığı belirtildi.
Stellenbosch Üniversitesi'nden üç profesör tarafından yapılan incelemeler, 139 örnekten 99'unda kullanılan ürünlerin etikette belirtilmediğini gözler önüne serdi.
Test edilen ürünlerin yüzde 28'inde içerikteki soya ve glutenin, yüzde 37'sinde domuz etinin ve yüzde 23'ünde tavuk etinin etikette yer almadığını bildiren profesörler, gıda etiketleme kurallarına uyulmamasının ekonomik ve sağlıkla ilgili sıkıntıların yanında etik ve dini sorunları da beraberinde getirebileceğine işaret ediyorlar.
Profesörlerin araştırmasında, incelenen ürünlerde at eti tespit edilmediği ifade ediliyor.
İngiltere'de donmuş gıdalarda at eti tespit edilmesinin ardından skandal pek çok Avrupa ülkesine sıçramıştı. At etinin hamburger köftesi ve lazanya gibi süpermarketlerde satılan donmuş gıdaların yanı sıra restoranlar, okul ve hastane yemeklerinde de kullanıldığının ortaya çıkması, kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı.