Ağır suç işleyen yabancıları sınır dışı etmeyi tartışıyor

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan yasa değişikliği taslağının gelecek ay Bakanlar Kurulu'na sunulması bekleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BERLİN  - Almanya hükümetinin, aşırılık yanlısı ve terör örgütü üyeliğinden hüküm giyen yabancıları kısa sürede sınır dışı etmeyi öngören yasa değişikliği üzerinde çalıştığı bildirildi. 

Passauer Neue Presse gazetesinin haberine göre, İçişleri Bakanı Thomas de Maizere tarafından hazırlanan yasa değişikliği taslağı, Almanya'da oturma hakkı bulunan ancak suça karışmış ve ağır ceza almış yabancı ülke vatandaşlarına yönelik ağır yaptırımlar öngörüyor. 

Gelecek ay Bakanlar Kurulu'na sunulması planlanan taslağın, özellikle iki yıl ve üzerinde hapis cezasına çarptırılan yabancı ülke vatandaşlarına yönelik yaptırımlar içerdiği bildirildi. Bu kapsamda, terör örgütü üyeliğinden hüküm giymiş kişilerin, şiddet eylemlerine karışıp ceza almış olan aşırılık yanlısı yabancıların kısa sürede ülkeden sınır dışı edilmeleri planlanıyor. Sınır dışı edilen kişilere 10 yıla kadar ülkeye yeniden giriş yasağı getirilmesi de taslakta yer alan değişiklikler arasında bulunuyor. 

Almanya'dan Suriye ve Irak'a giden ve burada terör örgütü IŞİD'e katılanların sayısının 550'yi bulduğu belirtiliyor. Alman iç istihbarat servisi Anayasayı Koruma Teşkilatı'nın (BfV) Başkanı Hans-Georg Maassen, geçen hafta Alman basınına yaptığı açıklamada, IŞİD'in özellikle sosyal medya üzerinden propaganda faaliyetlerine hız verdiğini ve örgüte eleman temin ettiğini belirterek, bunun Almanya için tehlike oluşturduğunu kaydetmişti. 

Alman hükümeti eylül ayında IŞİD'in Almanya'daki tüm faaliyetlerini yasaklamıştı. IŞİD adına propaganda yapan, örgüt için para ve eleman toplamaya çalışan yaklaşık 200 hakkında soruşturma açılmıştı.  

Bu konularda ilginizi çekebilir