Akgül, Özbek rakibe yenildi

Serbest Güreş Milli Takımı'ndan 55 kiloda yarışan Akgül, 2. repesaj müsabakasında ise Özbek rakibine yenidli

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PEKİN - Pekin'de düzenlenen 29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda, Serbest Güreş Milli Takımı'ndan 55 kiloda Sezar Akgül, repesajdaki 2. müsabakasında Özbek rakibine yenilerek elendi.

Pekin Tarım Üniversitesi Spor Salonu'ndaki oyunların serbest güreş müsabakalarının ilk gününde, ilk turu maç yapmadan geçen Sezar Akgül, 2. turda Japon Tomohiro Matsunaga'ya 2-0 (0-5/0-3) yenildi. Japon güreşçinin finale yükselmesiyle bronz madalya mücadelesini sürdürebilme şansını yakalayan Akgül, akşam seansındaki ilk repesaj müsabakasını Senegalli Adama Diatta ile yaptı. Zayıf rakibi karşısında da tutuk görünen Akgül, normal süresi 0-0 sonuçlanan ilk periyotun sonundaki kura atışını kazanarak avantaj elde etti. Rakibinden uzatma bölümünde 1 puan alan Akgül, bu periyotu 1-0 kazandı. Senegalli güreşçi, 2. periyotu 1-0 alarak müsabakayı dengeyi sağladı. Son periyotta her iki güreşçi de puan almayı başaramayınca bir kez daha kuraya gidildi. Kurayı yine kazanan Akgül, bu periyotu da uzatmada aldığı puanla 1-0 kazandı ve müsabakadan 2-1 galip ayrıldı.

Akgül, 2. repesaj müsabakasında ise Özbek Dilshod Mansurov karşısında hiçbir varlık gösteremedi. Çok rahat bir müsabaka çıkaran Özbek güreşçi, 4-0 ve 4-0'lık periyot skorlarıyla Akgül'ü 2-0 yendi. Akgül, böylece oyunlara veda etti. Sabah seansında da 60 kiloda Tevfik Odabaşı, ilk turda Makedonya'dan Muzad Ramazanov'a 2-1 (7-0/0-2/0-2) yenilerek elenmişti.

Bu arada Olimpiyat Oyunları'nda, serbest güreş müsabakalarının ikinci gününde mindere çıkacak olan Türk güreşçilerin rakipleri de belli oldu. 66 kiloda Avrupa ve Dünya Şampiyonu Ramazan Şahin, ilk turu maç yapmadan geçerken, 2. turda Kübalı Geandry Garzon ile eşleşti. 74 kiloda Avrupa Şampiyonu Ahmet Gülhan ise ilk turda Avustralyalı Ali Abdo ile karşılaşacak.