Alfa Romeo 4C'nin lansmanı Cenevre'de

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Alfa Romeo'nun küresel büyüme planının başlangıcını temsil eden 4C modelinin dünya lansmanı bu yıl 83'üncü kez kapılarını açacak olan Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı'nda yapılacak.

Alfa Romeo açıklamasına göre, Alfa Romeo DNA'sını oluşturan performans, tasarım ve teknik mükemmellik unsurlarının tamamını temsil eden 4C modeli, markanın yeni modellerinin habercisi olarak ilgi çekiyor.

Radikal tasarımının yanı sıra karbon fiber gövdesiyle de farkını ortaya koyan Alfa Romeo 4C, bu yıl Türkiye pazarına da sunulacak.

Alfa Romeo DNA'sını oluşturan performans, tasarım ve teknik mükemmellik unsurlarının tamamını barındıran 4C modeli, markanın yeni modellerinin gösterişli habercisi olarak dikkati çekiyor.

Alfa Romeo mühendisleri tarafından tasarlanan ve Maserati'nin İtalya'daki Modena fabrikasında üretilen süper coupe modeli 4C, alüminyum malzemeden yapılan ortada konumlanmış 4 silindirli 1750 cc'lik turbo benzinli motoru, çift kavramalı TCT otomatik şanzımanı ve arkadan itişli yapısıyla tam bir sporcu olduğunu kanıtlıyor. 

Yaklaşık 4 metre uzunluğa, 1.18 metrelik yüksekliğe ve 2.4 metrelik aks mesafesine sahip olan Alfa Romeo'nun iki kişilik coupe modeli 4C, karbon ve alüminyum kullanılan gövde ve şasi unsurları sayesinde 4 kilogram başına 1 HP'den fazla güç üretmesiyle de dikkat çekiyor.

Alfa Romeo 4C'nin konsept modeli birçok uluslararası ödüle layık görülmüştü

Nihai halini almamış konsept modeliyle aralarında Alman AutoBild dergisi tarafından verilen "2011 Yılının Tasarım Ödülü" ve İngiliz WhatCar dergisi tarafından verilen "2013 Yılının En Heyecan Verici Otomobili Ödülü"nün de bulunduğu birçok uluslararası başarıya imza atan Alfa Romeo 4C'nin, seri üretim modeliyle de büyük yankı uyandırması bekleniyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir