Alman cumhurbaşkanı istifa etti

Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff istifasını sundu. Bu arada Merkel, İtalya ziyaretini iptal etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BERLİN - Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı olduğu dönemde görevini kötüye kullandığı şeklindeki haberler nedeniyle yoğun baskı altında bulunan Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff görevinden istifa etti.

Wulff, bugün cumhurbaşkanlığı konutu olan Bellevue Sarayı'nda yaptığı açıklamada, görevini en iyi şekilde yaptığını ve ülkede yaşayan insanların kökenleri ne olursa olsun birlikteliği için çaba harcadığını belirterek, ülkedeki uyumun başarılı olabilmesi için Almanya'nın halkın büyük çoğunluğunun güvenine sahip bir cumhurbaşkanına sahip olması gerektiğini söyledi.

Kendisi hakkında son zamanlarda çıkan haberler nedeniyle yeteri kadar güvene sahip olmadığına inandığını, görevini ne ülke içinde ne de yurt dışında başarılı bir şekilde ifa etmesinin mümkün olduğunu ifade eden Wulff, bu nedenle bugünden geçerli olmak üzere görevinden istifa ettiğini kaydetti.

Aşırı sağcılar tarafından öldürülen 8 Türk ve 1 Yunan kurbanın anılması amacıyla 23 Şubat'ta düzenlenecek törende de Almanya Başbakanı Angela Merkel'in bir konuşma yapacağını belirten Wulff, kendisi hakkında yürütülecek soruşturmalar sonucunda da tümüyle aklanacağına inandığını söyledi.

Hatalar yaptığını, ancak her zaman dürüst olduğunu, hakkında çıkan haberlerin kendisini ve eşini çok incittiğini ifade eden Wulff, kendisiyle çalışan herkese ve eşine desteklerinden dolayı da teşekkür etti.

Monti-Merkel görüşmesi iptal

Bu arada Almanya Başbakanı Angela Merkel, yaşanan kriz sonrası İtalya ziyaretini iptal etti.

Başbakan Monti ile Alman mevkidaşı Merkel arasında bugün Roma'da İtalyan  Başbakanlığı'nda yapılması planlanan ikili görüşmede, İtalya'nın ve Avrupa'nın içinde bulunduğu mali borç krizine karşı atılan ve atılacak yeni adımların görüşüleceği ifade ediliyordu.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir