Alman GLG Türkiye pazarına girdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uğur YILMAZ
ugur.yilmaz@dunya.com

BERLIN – Almanya’nın başkenti Berlin’de Start-Up olarak anılan ve melek yatırımcıların desteği ile öne çıkan firmalar Türkiye pazarına göz dikmiş durumda. Avrupa’nın mobil reklam devi Alman Madvertise’ın Türk Mobilike’ı satın almasının ardından bir diğer Alman şirketi Global Leads Group (GLG)  Türkiye için özel olarak kurduğu ekip ile pazara girmeye hazırlanıyor.

Türkiye’den kurduğu iki site ile "uzman yazar" toplayan şirket, kullanıcılarının her birinin yazdığı yorum karşılığında 5 tl ödeme yapıyor, aktif yazarların gelirleri aylık 1500 TL’yi bulabiliyor.

2011 yılında Denis Ciofu (CEO) ve Stefan Nolte (CMO)’un beraber kurduğu GLG; Facebook, Skype, Markafoni gibi sitelere verdikleri destekle tanınan melek yatırımcılar Klaus Hommels ve Oliver Jung ilgisini çekerek kısa zamanda Almanya’nın önemli online medya şirketlerinden biri haline geldi.

dunya_press_office_foto.jpg
 

Brezilya, Arjantin, Meksika, İtalya, Rusya, Endonezya, Filipinler, Avustralya ve başka birçok dünya ülkesinde faaliyet gösteren GLG, tüm dünyada oluşturduğu kullanıcı ağı ile e-ticaret sitelerine içerek sağlıyor.

Mayıs ayında Türkçe içerik toplamaya başlayan firmanın Türkiye masasının başında ise Kadir Efendioğlu bulunuyor. indirimlr.com, yazankazanir.com gibi siteler ile Türkiye pazarına giren şirketin onaylanmış yazar sayısı 1000’i geçmiş durumda.  GLG’nin belirlediği kategori ve ürünlerle ilgili günlük işlerinden arta kalan zamanda serbest yorumlar yapan yazarlar içinde aylık 1500 lira civarında ek gelir kazananlar bulunuyor.

Türkiye için yeni proje geliştiriyoruz

Türkiye’nin kendileri için çok önemli olduğunu belirten GLG CEO’su Denis Ciofu, "Herkesin bildiği gibi Türkiye dev bir pazar. Bunun da ötesinde gelişen bir pazar.Turkiye'de e-ticaret ve internet girişimleri hızla büyümesine rağmen, büyük de bir potansiyel sahip. Bu nedenle Türkiye planımınızın odağını güçlü ve kalıcı bir şekilde pazara yerleşebilmek oluşturuyor. 2012’ 4. Çeyrekte Türkiye için yeni bir proje geliştiriyoruz. Bu proje kapsamında iki yeni web sitesi daha açarak kullanıcı sayımızı artıracağız" dedi.

glg-founder-denis-ciofu-stefan-nolte.20120709000442.jpg



Türk halkının dinamik yapısına uyumlu bir biçimde internet kullanım alışkanlıklarının da hızlı bir şekilde değiştiğini vurgulayan Ciofu, online alışveriş alışkanlıklarını sürekli takip edebilmek için Türkiye masasını kurduklarını söyledi.

GLG CMO’su Stefan Nolte ise "Türkiye planlarımız uzun vadeli, bu nedenle bütçemiz el verdiği müddetçe Türkiye yatırım yapacağız. Şimdilik Türkiye’de ofis açmayı düşünmüyoruz ancak pazarın gelişimine bağlı olarak İstanbul’da bir ofise sahip olmak isteriz" diye konuştu.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir