Almanların çoğunluğu NPD'nin kapatılmasını istiyor

Son günlerde aralarında Türklerinde bulunduğu yabancılara yönelik işlenen cinayetler Almanya'da bir kez daha milliyetçiliği gündeme getirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HAMBURG - Almanya’da Emnid kamuoyu araştırma şirketi tarafından yapılan araştırma sonucuna göre ankete katılanların yüzde 70’ninin NPD’nin (Alman Milliyetçi Demokratik Parti) kapatılmasını istediği, ancak yüzde 22’sinin buna karşı olduğu yönünde görüş belirttiği ortaya çıktı.

Ankete göre, Almanya’da her 3 kişiden birinin aşırı sağı en büyük tehdidi olarak gördükleri kaydedildi. Kamuoyu araştırmalarına göre, Almanya’da sol içerikli terörizm ağırı sağcılar kadar büyük bir tehlike oluşturmadığı öngörülüyor. Ankete katılan Almanların yüzde 71’i ‘aşırı sağ radikalizmi’ ağırlıklı olarak Doğu Almanya’nın bir problemi olarak görmediğini, buna karşın ankete katılanların yüzde 26’sı bu sorunu, Doğu Almanya’nın bir sorunu olarak gördükleri kaydedildi. Ankete katılanların yüzde 3’ü aşırı sağ terörizmin (Rechtsterrorismus) kendilerini ‘çok tehdit’ ettiğini, yüzde 7’si ‘tehdit’ ettiğini, yüzde 87’si ise ‘hiç tehdit’ etmediğini belirtti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir