Almanya emekliliği tartışıyor

Almanya Dışişleri Bakanı emeklilik yaşının 67'ye yükseltilmesi planlarından vazgeçilmesinin emeklilik güvencesinin sonu olacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
BERLİN - Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, emeklilik yaşının 2029 yılına kadar kademeli olarak 65'ten 67'ye yükseltilmesi planlarından vazgeçilmesinin, "Almanya'daki emeklilik güvencesinin sonu olacağını" söyledi.
Almanya'da bir süreden beri yaşanan emeklilik yaşı tartışmalarıyla ilgili olarak yarın yayınlanacak "Bild am Sonntag" gazetesine açıklamalarda bulunan Westerwelle, muhalefetteki Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) emeklilik yaşının düşürülmesini isteyerek "alkış toplayabileceğini", ancak bunun ülkedeki emeklilik sisteminin sonu anlamına geleceğini belirtti.
Westerwelle, "Hepimiz yaşlanıyoruz ve sağlıklı olarak yaşlanmak istiyoruz. Halkımızın değişen yaş yapısı karşısında daha esnek davranmalıyız" şeklinde konuştu.
SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel'in, emeklilik yaşının düşürülmesi isteğini eleştiren Westerwelle, emeklilik yaşının yükseltilmesi kararının, daha önce iktidarda koalisyon ortağı olan SPD'nin oylarıyla alındığına işaret etti.
Almanya'da emeklilik yaşının 67'ye yükseltilmesi planları halkın büyük kesiminde tepki ile karşılanırken, bazı politikacılar emeklilik yaşının 70'e çıkartılmasını öneriyor.
Bu konularda ilginizi çekebilir