Almanya, Paris'teki altın deposunu kapatacak

Welt am Sonntag gazetesinde yer alan habere göre, Almanya, Paris'te altınlarını sakladığı depoyu kapatacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Almanya, Paris'teki altın deposunu kapatacak

Welt am Sonntag gazetesinde yer alan habere göre, Almanya, Paris'te altınlarını sakladığı depoyu kapatacak

BERLİN - Almanya'nın Fransa Merkez Bankası'nda altınlarını sakladığı depoyu kapatacağı bildirildi. 

"Welt am Sonntag" gazetesinin haberine göre, Almanya Merkez Bankası'nın 2013 yılında ülkeye getirdiği toplam 37 ton altının 32'sinin Paris'te bulunan depodan geldiği ifade edildi. 

Almanya'nın Paris'te altınlarının sakladığı depoyu 2020 yılına kadar tamamen kapatacağı belirtilen haberde, geçen yıl ülkeye getirilen diğer 5 tonun da ABD Merkez Bankası'ndaki (Fed) depodan getirildiği kaydedildi. 

Altınların Paris'ten Almanya'ya nakledilmesinin daha kolay olduğu için buradaki altınların çok daha hızlı bir şekilde ülkeye getirilmesine başlanıldığına dikkati çekilen haberde, ayrıca Paris'te depolanan altınların şeklinin Alman Merkez Bankası'nın istediği "London Good Delivery" standardına uygun olduğu belirtildi. 

New York'ta Fed'de bulunan altınların ise Almanya'ya taşındıktan sonra "London Good Delivery" standardına getirileceği ifade edildi. 

Haberde, bu yıl 30 ila 50 ton arasında altının New York'tan Almanya'ya getirileceği kaydedildi. 

Alman Merkez Bankası Başkanı Jens Weidemann, 2013 yılında 1,1 milyar avro değerinde altının Almanya'ya getirildiğini ifade etmişti. 

Alman Merkez Bankası geçen yılın başında 2020 yılına kadar yurt dışında partner ülkelerin merkez bankalarında saklanan yaklaşık 700 ton altını ülkeye getirme kararı almıştı. 

Böylelikle Almanya'nın sahip olduğu yaklaşık 3 bin 400 ton altı rezervinin yarısının ülkede depolanacağı kaydedildi. 

Almanya'da geçen yıl yurt dışında bulundurduğu altınların güvenliği ve bunların yerinde olup olmadığı tartışılmıştı. 

Altınlarını büyük bir bölümünü ABD, İngiltere ve Fransa merkez bankalarında saklayan Almanya, altın rezervleri ile küresel altın rezervleri listesinde ABD'den sonra ikinci sırada yer alıyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir