Almanya sosyal güvenliğe 41 milyar euro harcadı

Almanya, sosyal güvenlik yardımları için geçen yıla oranla yüzde 4.6 artışla yaklaşık 41 milyar euro harcadı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

FRANKFURT - Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin (Destatis) verilerine göre, Almanya'da geçen yılın sonu itibariyle yaklaşık 7,38 milyon kişi asgari sosyal güvenlik yardımlarından faydalandı. Söz konusu yardımlardan faydalananların oranı ülke nüfusunun yüzde 9,1'ine tekabül etti.  

Ülkede yardımlardan faydalananların sayısında ve nüfusa oranında önceki seneye göre yıllık bazda hafif artış gerçekleşti.  

Söz konusu yardımlardan en fazla faydalanan bölge, yüzde 19,4 ile Almanya'nın doğusunda yer alan Berlin oldu. Berlin'in ardından en çok asgari sosyal yardım alan bölge yüzde 17,1 ile Bremen olurken, en az asgari sosyal güvenlik yardımı alan bölgeler ise yüzde 4,5 ile Bavyera ve yüzde 5,1 ile de Baden-Württemberg olarak belirlendi. 

Almanya hükümetinin geçen yıl asgari sosyal güvenlik yardımı harcamaları önceki yıla oranla yüzde 4,6 artış kaydederek 40,8 milyar euroya ulaşırken, kişi başına 508 euroluk yardım düştü. 

Söz konusu asgari sosyal güvenlik yardımları işsizlik, yoksulluk, yaşlılık yardımları ve Almanya'da savaş kurbanlarına ve sığınmacılara yardım gibi maddeleri kapsıyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir