Almanya, Yunanistan konusunda B planı hazırlıyor

Almanya Maliye Bakan Wolfgang Schaeuble, Berlin'in Yunanistan'ın temerrüde düşmesi olasılığına karşı plan hazırlamakta olduğunu ima etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumartesi günü gazetecilerle biraraya gelen Schaleuble, Yunanistan ile kreditörler arasındki müzarelerin başarısız olması durumuna karşı bir B Planı olup olmadığına dair sorulara, "Sorumluluk bilinci olan politikacılara alternatiflerini soramazsınız. Ne olabileceği konusunda hayal gücünüzü kullanmalısınız" yanıtını verdi. 

Almanya Maliye Bakanı Schaeuble, kendisine sorulan "Yunanistan hakkında bir B planı var mı?" sorusuna verdiği yanıtla, Almanya'nın Yunanistan'ın temerrüte düşme ihtimaline karşı hazırlık yaptığı sinyalini verdi. 

Almanya'dan, Yunanistan'ın temerrüte düşme ihtimaline karşı hazırlık yapıldığı sinyali geldi. Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, kendisine sorulan "Yunanistan hakkında bir B planı var mı?" sorusuna, siyasetçilere alternatifleri olup olmadığının sorulmaması gerektiği şeklinde yanıt verdi. Schaeuble, "Doğu ile Batı Almanya birleşmesi önceden ilan edilseydi, muhtemelen tüm dünya Almanlar tamamen çıldırmış derdi" ifadesini kullandı.

Öte yandan Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras pazar günü Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefonda görüştü. Reuters'ın haberine göre iki lider müzakere süreci boyunca dirsek temasını sürdürme konusunda anlaştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir