Almanya'da işsiz sayısı 3 milyon 472 bine yükseldi

İşsizlerin sayısı ağustos ayında bir önceki aya göre 9 bin arttı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

BERLİN - Almanya'da işsizlerin sayısı ağustos ayında bir önceki aya göre 9 bin arttı ve 3 milyon 472 bine yükseldi.

Nürnberg kentindeki Federal Çalışma Ajansı (BA) tarafından yapılan açıklamada, işsizlerin sayısının ağustos ayında geçen yılın ağustos ayına göre ise 276 bin arttığı, işsizlerin oranının da ağustos ayında temmuz ayına göre 0,1 puan artarak yüzde 8,3'e yükseldiği belirtildi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Bayerischer Rundfunk (BR) radyosuna yaptığı açıklamada, iş piyasasında istikrarlı bir durumun oluşmaya başlamasının devletin teşvik programlarının başarısından kaynaklandığını savunarak, işçi temsilcilerine, işçilere ve şirketlere de iş yerlerinin korunması için yaptıkları düzenlemelerden dolayı teşekkür etti.

Merkel, bir kaç ay önce işsizliğin çok büyük ölçüde artacağının tahmin edildiğini hatırlatarak, bu nedenle işsizliğin az bir ölçüde artmasının yine de memnuniyet verici olduğunu kaydetti.

Bu durumun istikrarlı bir şekilde sürmesini ümit ettiğini belirten Merkel, ancak hiç kimsenin uluslararası ekonominin gelişimini tahmin edebilecek konumda olmadığı için durumun belirsizliğini koruduğunu ifade etti.

BA Yönetim Kurulu Başkanı Frank-Jürgen Weise, ekonomik krizin ağustos ayında da istihdam piyasasında etkili olduğunu, ancak ekonomik gerilemenin beklendiği kadar büyük olmamasının ve özellikle kısa süreli çalışma uygulamasının piyasayı istikrarlı hale getirdiğini söyledi.