Almanya'da Müslüman karşıtlığı yükseldi

Alman Bertelsmann Vakfı’nın Almanya’daki İslam algısına ilişkin araştırması çarpıcı sonuçlar ortaya koydu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Almanya’da İslam’ı tehdit olarak algılayanların oranı yüzde 57'ye yükseldiği ortaya çıktı. 

Alman Bertelsmann Vakfı'nın "Dinlerin İzlenmesi" başlığı altında İslam'a ilişkin özel olarak hazırladığı araştırmaya katılan Almanların yüzde 57'si İslam'ı "tehdit unsuru" gördüğü ifade edildi. 

Araştırmaya göre, 54 yaş üzerindeki kişilerin yüzde 61'i İslam'ın kendilerini "tehdit ettiği" görüşünü savundu. 25 yaşından küçük olanların yüzde 39'u bu görüşü paylaştı. 

Almanya'da 16 yaşından büyük yaklaşık bin kişiyle görüşülerek hazırlanan araştırmaya göre, ülkede Müslüman olmayan toplumun yüzde 61'i İslam'ın Batı dünyasına uygun olmadığı görüşünü savundu. 2012'de bu görüşü paylaşanların oranının yüzde 52 olduğu belirtildi. 

Araştırmada, Almanya'da kendisini dindar olarak ifade eden Müslümanların yüzde 90'ının demokrasiyi iyi bir devlet yöntemi olarak kabul ettiği ve her 10 Müslümandan 9'unun Müslüman olmayanlarla iletişimde bulunduğu kaydedildi. 

'Müslüman göçü yasaklansın'

Araştırmaya katılanların yüzde 40'i Müslümanlardan dolayı kendilerini ülkede yabancı gibi hissettiklerini söyledi. Her dört kişiden biri ise Müslümanların Almanya'ya göç etmesinin yasaklaması görüşüne sahip olduğunu belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir