Almanya'nın temmuz dış ticaret fazlası 22,2 milyar euro

Almanya'nın takvim ve mevsimsellikten arındırılmış dış ticaret fazlası temmuz ayında 22,2 milyar euro oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

FRANKFURT  - Almanya'nın mevsimsellikten arındırılmış dış ticaret fazlası bu yılın temmuz ayında 22,2 milyar euro oldu. 

Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin (Destatis) açıkladığı verilere göre, bu yılın temmuz ayında ihracat 101 milyar avroyu buldu. Temmuz ihracatı böylece şimdiye kadar belirlenen en yüksek aylık ihracat değerine ulaştı. Ülkenin ithalatı ise 77,6 milyar euro olarak gerçekleşti.  

Almanya'da temmuz ayında mevsimsellikten arındırılmış ihracat ise aylık yüzde 4,7 yükselirken, ithalat yüzde 1,8 geriledi. 

Mevsimsellikten ve takvim etkisinden arındırılmamış dış ticaret dengesi bu yılın temmuz ayında 23,4 milyar euro fazla vererek rekor seviyeye çıktı. Geçen yılın temmuz ayında dış ticaret fazlası 16,3 milyar euro olmuştu. Ülkenin takvim ve mevsimsellikten arındırılmış dış ticaret fazlası ise 22,2 milyar euroya yükseldi.  

 AB dışı ülkelere ihracatta yüzde 7,2 artış 

Almanya, bu yılın temmuz ayında Avrupa Birliği'ne (AB) üye ülkelere 56,9 milyar avro değerinde mal satarken, bu ülkelerden 50,4 milyar avroluk mal aldı. Geçen yılın temmuz ayı ile kıyaslandığında, AB ülkelerine yapılan ihracat yüzde 9,6, bu ülkelerden gerçekleştirilen ithalat da yüzde 2,6 arttı. 

AB dışı ülkelere gerçekleştirilen ihracat söz konusu dönemde 44,1 milyar avro olurken, bu ülkelerden gerçekleştirilen ithalat ise 27,2 milyar avroyu buldu. Geçen yıl temmuz ayına göre, AB dışı ülkelere ithalat yüzde 7,2 artarken, söz konusu ülkelerden ithalat ise yüzde 1,8 azaldı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir