Almanya'da havayolu şirketlerinde grev

Almanya’da Lufthansa ve Eurowings’de bugün (salı) ve çarşamba günü grev var.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Verdi sendikası bugün Eurowings kabin personelini greve çağırdı. Hamburg ve Düsseldorf’ta görevli kabin memurlarının katılacağı grev sabah 05:00 ile akşam 20:00 saatleri arasında olacak.

Verdi, 460 kabin görevlisi için yüzde 7 ücret artışı talep ediyor. Aylardır yürütülen görüşmelerin sonuçsuz kalması nedeniyle alınan grev kararından binlerce kişinin etkilenmesi bekleniyor.

Lufthansa pilotlarının grevi çarşamba günü

Lufthansa pilotları ise çarşamba günü bir kez daha greve gidiyor. Toplu iş görüşmelerinde yaşanan anlaşmazlık üzerine, Pilotlar Sendikası Cockpit 14.kez grev çağrısı yaptı. Lufthansa ile Cockpit Sendikası arasında Lufthansa, Lufthansa Cargo ve Germanwings’te görevli 5 bin 400 pilotun özlük hakları konusunda Nisan 2012’de sona eren toplu iş sözleşmesinin yenilenmesi için görüşmeler sürdürülüyordu. Sendika Nisan 2017’ye kadar 5 yıllık bir süre için pilotların ücretlerinde yüzde 22 oranında artışı talep ediyor.

Çarşamba günü Almanya çapında yapılacak 24 saatlik grev tüm kısa ve uzun mesafeli uçuşları kapsayacak. Çok sayıda uçuşun iptal olması nedeniyle binlerce yolcunun grevden etkilenmesi bekleniyor.

Tayvan'ın 65 yıllık hava yolu şirketi kapanıyorTayvan'ın 65 yıllık hava yolu şirketi kapanıyor

Bu konularda ilginizi çekebilir