”Altın rekor seviyelere yükselebilir”

Morgan Stanley, borç krizinin altına olan talebi artıracağını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Yunanistan'da başlayan ve giderek dünyaya yayılan borç krizi nedeniyle altının rekor seviyeye yükselebileceği belirtiliyor.

Uluslararası yatırım kuruluşu Morgan Stanley'in hazırladığı raporda, Yunanistan'daki borç krizinin Euro Bölgesi'ndeki diğer ülkelere de yayılabileceği endişeleriyle altın fiyatlarının yeni rekoru hedefleyebileceği belirtildi.

Aralarında Hussein Allidina'nın da bulunduğu analistlerin hazırladığı raporda, "Yayılma endişelerinin devam ettiği ortamda, altın destek görmeye devam edebilir ve 3 Aralık 2009'daki onsu 1200 dolar seviyesindeki rekora doğru gidebilir" denildi. 

Allidina raporda, "Ülkelere ilişkin artan riskler altın iştahını artırıyor. Her ne kadar euro bazında nominal zirveleri görse de yukarı yönlü hareketin devam edeceğini öngörüyoruz" belirlemesinde bulundu.

Türkiye 800 kilo altın aldı

Dünya'nın üçüncü büyük altın mücevher üreticisi olan Türkiye, aralık ayından bu yanaki en fazla altın ithalatını geçen ay yaptı. 

İstanbul Altın Borsası verilerine göre, Türkiye nisan ayında 800 kilo altın ithal etti. Uzmanlar, yatırımcıların altın almalarının sebebi olarak piyasalardaki dalgalı hareketleri gösteriyor.

Altının onsu şu sıralar 1.175 dolardan işlem görüyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir