Altın rekora doymuyor

Kurban Bayramı öncesi düğünlerdeki artışın, altın satışlarına da yansıması bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -  Spot altının ons fiyatı, 1,346 dolara çıktı

Yılbaşından buyana ons fiyatı sürekli artan altının, yatırımcısını sevindirmeye devam ettiği belirtilirken, imkanı olanların ise yatırım için döviz yerine altını tercih etmeleri istendi.

Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Hasan Çavuşculu, altın fiyatlarındaki artışın sürdüğünü söyledi.

Son artışlarla birlikte 22 gram altın fiyatının 61 liraya ulaştığını anlatan Çavuşculu, esnafın yüksek fiyatlar nedeniyle bu aralar satış yerine daha çok alış yaptığını bildirdi.

Esnafın nakit sıkıntısının bulunmadığını belirten Çavuşculu, imkanı olan hem büyük hem de küçük tüm yatırımcılara altın almaları önerisinde bulundu.

Çavuşculu, 31 grama denk gelen ons fiyatının, Ocak 15'te bin 137 dolar, Martta bin 106 dolar, geçen ay ise bin 269 olduğunu anımsattı.

Çeyrek altın 105 lira

Çavuşculu, düğün, nişan gibi törenlerin vazgeçilmez takılarından olan çeyrek altının fiyatının da 105 liraya kadar ulaştığını söyledi.

Çeyrek altının geçen yıl aynı tarihlerde 60-70 lira civarında olduğunu belirten Çavuşculu,"Ancak onstaki yükselme en çok sattığımız çeyreğe de yansıdı, esnaf 104,5 - 105 liradan çeyrek altın satıyor" dedi.

Çavuşculu, yükselişe rağmen "takı" olması nedeniyle çeyrekteki satışlarında azalma yaşanmadığını belirtirken, alışların ise 100 lira 101 lira civarında olduğunu kaydetti.

Ramazan nedeniyle özellikle durgun bir süreç yaşadıklarını belirten Çavuşculu, Kurban Bayramı öncesi ise düğünlerde bekledikleri artışın, satışlarına da yansımasını umduklarını söyledi.

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir